Webmaster
ole@familienhansen.dk
Ellen Kirstine og Carl Jensen

De blev gift den 14. juni 19o8 i Frederiksberg kirke. På det tidspunkt var Morfar 24 år og Mormor 29 år. Hun er blevet gift i en dengang noget sen alder. Hvordan de er fundet sammen er lidt af en gåde, men et godt bud er at morfar som håndværker har været på valsen syd over og mødt sin tilkomne.De er blevet gift på Frederiksberg, hvilket også må siges at være usædvanligt, men kan måske forklares med at Morfars familie havde bedre råd.

Carl Jensen kom til Nykøbing F. som snedker i 1909, altså året efter giftemålet, hvor de bosatte sig på Bogøgade 3, vist nok som det første sted.

Mor blev født den 20 april 1909 så Mormor er blevet gravid i juli 1908, tja- kun en måned efter brylluppet. Hvor er Mor egentlig født ?? I København eller i Nykøbing F.  Er der nogen der har hendes dåbsattest ??

Da de boede på Bogøgade 3 og Carl Jensen var en initiativrig og arbejdsom person. Ved siden af snedkerfaget tog han jobs som tjener, han var bl.a. reservetjener på resaturant Birkholm, en restaurant der lå på hjørnet af brogade og frisegade. En tjener var på dit tidspunkt meget afhængig af drikkepenge, der var ikke nogen egentlig løn, det hele baserede på drikkepenge, der sædvanligvis var en fast procentdel. Men de rigtige steder kunne den rigtige person nyde godt af mænds storsindethed, når de havde fået en god betjening, så der var ret lukrativt for Carl Jensen, som var en meget vellidt person.

Det blev ret hurtigt til en fuldtidserhverv, og Carl Jensen blev fast tjener på Czarens Hus, et meget fint sted i Nykøbing F. hvor byens spidser bl.a var jævnlige gæster.

Senere blev han den drivende kraft blandt tjenerne i daværende Vesterskovspavillonen, og her var det også almindelige mennesker der kom, og når man var i byen, så kunne drikkepengene sidde løst.

Et medlemsskab af socialdemokratisk forening var for Carl JEnsen en naturlighed, og han opnåede også poster i foreningen.

Efter nogle år blev der råd til Villa på Grønsundsvej. De flyttede til Grønsundvej 21 i 1918, den 22.04 er der tinglyst skøde til Kelner C. Jensen.

Der blev også købt  bil, hvilket jo var sjældent i den årgang, og i 1918 blev han indvalgt i Tjenernes Fagforening og i 1921 kom han i hovedbestyrelsen i Tjenernes Fagforening (Danmark).

I 193o blev han kasserer og arbejdsfordeler i Nykøbing F. Tjenerfor- ening en post han bestred til sin død.

Foruden som kasserer og arbejdsfordeler i tjenerforeningen var Carl Jensen kendt som manden, der bragte foråret til byen, idet han med sit lyse sind og mod på livet altid som den første om foråret kunne ses med Straahat på. Og det stod i Avisen med Billede. Jo det er ganske vist.

I 1939 døde min mormor i en alder af 60 åt.

Den 4. november 1944 fyldte min morfar 60 år.

Den 4. november 1954 fyldte Tjener Carl Jensen 7o år.

På hans 7o års dag havde han været kasserer gennem de seneste 25 år i Nykøbing F. Tjenerforening. På hans fødselsdag var der såvel stort rykind på Grønsundsvej 21, som det ses på billedet

Kort tid efter sin 70 års fødselsdag døde Carl Jansen af en hjertelammelse og bistættelsen blev til et større arrangement. Båren blev båret ud fra hjemmet på Grønsundsvej 21 til den ventende rustvogn, og familien fulgte til fods efter rustvognen til Østre Kapel, hvor et meget stort følge fyldte kappellet.

I følget sås bl.a. så godt som alle hans kollegaer fra tjenerforeningen, formanden og kassereren for Hotel- og Restauratørforeningen i Danmark,

Ved båren paraderede  faner fra Socialdemokratisk forening, tjenernes fagforening og Lolland-Falsters Pionerforening og ved den hvide kiste stod 6 af hans kollegaer æresvagt.

Mormor og morfar tog i nogle perioder et feriebarn fra tyskland ( anna ) . Det var i 1919, efter 1. verdenskrig 1914-18, mor var dengang 10 år. Forbindelse  blev afbrudt i forbindelse med krigen i 1940 og dens afslutning i 1945 hvor hun kom til at bo i østtyskland. 

 

Hans Carl Jensen

Født

4.11.1884

Esbønderup

Døbt

14.12.1884

 

Konfimeret

 

 

Gift

 

 

Død

November 1954

 

 Ellen Kristine Rasmussen

Født

26.05.1945

 

Døbt

 

 

Konfimeret

 

 

Gift

14.06.1908

 

Død

1939

 

Morfar12 001

Far, Morfar, Carlo, Lissy, Poul Verner, Mor. &0 år 1944

Morfar4
Morfar3
Morfar5
Morfar12
Morfar14
Vielsesattest 001
Vielsesattest