Webmaster
ole@familienhansen.dk
Hans & Edit

Hans Jørgen Henry og Edit Maren Kirstine Hansen

Edit Hansen født Jensen

Født

20.04.09

 

Døbt

20.04.09

Hjemmedøbt

Konfimeret

 

 

Gift

01.06.30

 

Død

13.08.85

 

Hans Hansen

Født

29.01.09

 

Døbt

08.04.09

T

Konfimeret

 

 

Gift

01.06.30

 

Død

18.12.58

 

Sidste billede af dem sammen i1958

Hans jørgen Hansen

Billedet må være fra ca 1950: Ole 2 år, Lissy 10 år, Carlo 15 år, PV. 20 år, Far og mor 42 år.

Den 1. juni 1930 blev Hans og Edit gift, brylluppet stod i kirken og selve bryllupsfesten stod hjemme på Grønsundsvej 21, hos Edits forældre.

På det tidspunkt de blev gift arbejde Hans på slagteriet, men fik så arbejde i Jylland som tarmmester på det lille slagteri i Herning hvor de flyttede til. Poul Verner blev født samme år den 17. september.

Da P.v. var ca et halvt år blev Hans mester på Kolding Slagteri, det var et større slagteri.

Hans avancerede igen og blev mester på et større slagteri i Nakskov, så de flyttede til Lolland. De boede til leje på Skovgårdsvej 42 hvor Carlo blev født den 17. Oktober 1935.

Senere købte de hus på Løjtoftevej 90 i Nakskov og her blev Lissy født den 1. oktober 1940 om eftermiddagen.

Hans avancerede igen og blev mester på Nykøbing F. Slagteri i 1943, og de flyttede til Grønnegade 19 hvor de boede til leje indtil de overtog deres hus på grønsundsvej 25

i 1953 blev Hans selvstændig og startede en tarmhandel fra det offentlige slagtehus på havnen. De købte så en bil, Opel Super Six.

Hans døde den 18 december 1958 efter en ondartet blindtarmbetændelse

 

Fra Poul Verner Vedr. krigen.
Øster Skole blev taget af tyskerne, og jeg husker,  at Tyskerne marcherede ad Grønsundsvej forbi vores hus med sang og taktfast  march til øvelse i vesterskoven.
Vi havde politibetjent Hass boende tilleje ovenpå,  han gik under jorden, da Politiet blev taget, og han gav Far en pistol med  ammunition, han gemte sig lægere ude på Grønsundsvej, og slap fri af  Tyskerne.
Da far var død, fik jeg revolveren af mor, hun  turde ikke have den, så jeg gemte den nogle år, men vi havde små børn, der blev  større,så en dag smed vi den ud i smålandshavet.
Jeg har billeder fra da de slagne tyskere  marcherede hjem gennem Nykøbing uden våben og meget tætte, og jeg har billede  fra foran retsbygningen, hvor stikkerne bliver ført ind, og der står folk og  smider æg i hovedet på dem.
De blev interneret på sukkerfabrikken, derfra har  jeg også et billede.
Jeg husker også  på befrielsesdagene var der  pludselig ballade på torvet i Nyk. jeg sprang på cyklen, og drønede deropad. men  pludselig lød der skud, så jeg vendte cyklen, og drø¸nede hjem igen.
Vielsesattest